Noutăţi

\r\n \r\nComunicat de presă\r\n \r\nVineri 13 decembrie 2024, ora 11:00, Asociatia Pro Roma in parteneriat cu Școala Gimnayială Zmeu, din satul Zmeu, comuna Lungani, județul Iași și Pr...

 

Youth Exchanges

Be yourself - Be an antrepreneur

 

Asociația PRO ROMA implementează în perioada 01.05.2020 - 31.12.2020 proiectul Be yourself - Be an antrepreneur!, nr. proiect: 2020-1-RO01-KA105-079206, împreună cu alți 5 parteneri internaționali:

  1. Kujawsko-Pomorska Wojewodzka Komenda Ochotniczych Hufcow Pracy (Polonia)
  2. Asociacion Juvenil Intercambia (Spania)
  3. Meraki (Croația)
  4. Associazione Culturale Malik (Italia)
  5. EDUFONS - Centar za celozivotno obrazovanje (Serbia)

Scopul proiectului este dezvoltarea antreprenoriatului, în rândul tinerilor din mediul rural.

Grupul țintă: tineri cu oportunități reduItaliaultăți sociale: tineri care se confruntă cu diferite forme de discriminare; dificultăți economice: sărăcia și lipsa unui loc de muncă/șomeri de lungă durată, dependenți social; dificultăți educaționale: tineri ce au abandonat școala sau au calificări reduse; diferențe culturale: tineri din comunități etnice minoritare, precum romii; provin din mediul rural și urban periferic.

Proiectul constă într-un schimb de tineri ce va fi organizat la Centrul de agrement Oglinzi, județul Neamț, în perioada 03.10 - 10.10.2020, și va implica 36 de participanți și 6 lideri de grup.

Obiectivele proiectului sunt:

O1: Îmbunătățirea cunoștințelor a 42 de tineri participanți despre antreprenoriat și Erasmus+, în toate fazele proiectului;

O2: Implicarea a 42 de tineri în activități de artizanat rural și cetățenie activă;

O3: Sprijinirea a 42 de tineri în realizarea unui plan de afaceri pentru deprinderea de cunoștințe și dobandirea de abilități.

Motivele implementării proiectului:

Tinerii afirmă că ideea de antreprenoriat le este slab cunoscută. Acest proiect sprijină tinerii și completează ceea ce lipsește din dezvoltarea lor.

Activitățile independente vor stimula antreprenoriatul și vor creea noi locuri de muncă. Acestea oferă tinerilor posibilitatea de a-și folosi abilitățile și de a-și crea propriile locuri de muncă. Încurajarea gândirii și atitudinilor antreprenoriale este un pas al Strategiei Europa 2020, în special în sistemele de educație și formare. Astfe, tinerii spun că au nevoie de mai multe oportunități pentru a acumula experiență antreprenorială, sprijin și consiliere cu privire la planurile de afaceri pentru accesul la capitalul de pornire și consiliere în perioada de început.

Nevoia tinerilor de a participa la acest proiect este pentru a dezvoltarea abilităților antreprenoriale și implicarea activă în comunitate, oportunitatea dezvoltării personale, înțelegerii conceptului de antreprenoriat, demararea, vânzarea, promovarea și susținerea unei afaceri în zonele rurale, pentru a asigura un viitor pentru comunitatea în care trăiesc. 

Proiectul își propune să ajute tinerii să aibă o pregătire/instruire, să asimileze cunoștințe pe care le pot pune în practică dezvoltând o afacere care să ajute populația tânără, comunitatea din care fac parte, să inoveze și să își construiască o viață sănătoasă, independentă și decentă.

Proiectul va oferi exemple de activități independente care vor stimula spiritul antreprenorial. Acestea oferă tinerilor posibilitatea de a fi conștienți de capacitățile lor, ceea ce îi va motiva să urmeze o anumită cale în antreprenoriat sau într-o carieră. 

Rezultate:

- tinerii participanți vor avea capacitatea de a dezvolta un plan de afaceri;

- tineri vor avea capacitatea de a vorbi în public;

- 42 de tineri participanți la schimb își vor îmbunătăți cunoștințele despre antreprenoriat și antreprenoriatul rural;

- 42 de tineri participanți la schimb vor avea cunoștințe despre managementul, vânzarea și promovarea afacerii;

- tinerii participanți își vor dezvolta cunoștințele despre comunitățile de romi;

- tinerii participanți la schimb își vor îmbunătăți abilitățile lingvistice;

- 42 de tineri vor primi certificatul european Youthpass;

- o bază de date cu persoane cu organizații care pot ajuta la înmulțirea proiectului.

- 2 articole de presă, publicate

- 2 interviuri (radio + TV) acordate

- 1 Atelier - „Fii liber și crede în potențialul tău” privind informarea comunității despre participarea civică la viașa comunității, deciziile importante privind nevoile și dezvoltarea comunității

- 2 întâlniri cu antreprenori locali

- 1 întâlniri cu experți în domeniul antreprenoriatului

- cel puțin 250 de tineri vor fi beneficiarii transferului de cunoștințe de la tinerii participanți la schimb

 

Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+ . Acest anunț, respectiv conținutul acestuia reflectă numai punctul de vedere al autorilor, iar Comisia Europeană nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține. Pentru mai multe detalii despre program vezi site-ul: www.erasmusplus.ro/intro

 

Documente utile pentru participanți:

 Modificare perioadă mobilitate / Change the mobility period

       Tineretul în mişcare

Pro Roma organizează şi participă la programe de mobilitate, programe de voluntariat,

cum ar fi schimburi de tineri, proiecte de formare precum şi seminarii de formare.

Informaţi-vă!

 

Untitled    

   

pliant REF 003    LOGO-300x89   logo1   www1  

 

Slide2  link  link  link

Asociaţia PRO ROMA
C.I.F. 24514580; Nr. Reg. 189/A/16.09.2008
COD IBAN RO48BTRL02401205R31265XX
Președinte - Margareta HERȚANU
Contact:
Mobil: +40 757 14 60 02; +40 739 07 58 11
Adresa: str. Ion Creangă nr. 56A, Bl. H1, PT 23 Tătărași, Iași, Cod 700321