Noutăţi
SERVICII SOCIALE PRO ROMA
Asociatia PRO ROMA este acreditata ca furnizor de servicii sociale in baza legii Legea 197/2012, conform certificatului de acreditare AF/001496 din data de 07.10.2014, emis de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice
Prin intermediul Asociatiei PRO ROMA sunt acordate servicii sociale cu caracter primar menite sa asigure prevenirea, limitarea sau înlaturarea efectelor temporare sau permanente ale situatiilor de risc din domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate în nevoie ce pot genera marginalizarea sau excluderea sociala.
Serviciile cu caracter primar constau în:
- activitati de identificare a nevoii sociale individuale, familiale si de grup;
- activitati de informare cu privire la drepturi si obligatii specifice;
- masuri si actiuni de constientizare si sensibilizare sociala;
- masuri si actiuni de urgenta în vederea reducerii efectelor situatiilor de criza;
- masuri si actiuni de sprijin în vederea mentinerii în comunitate a persoanelor în dificultate;
- activitati si servicii de consiliere;
- masuri si activitati de organizare si dezvoltare comunitara în plan social pentru încurajarea participarii si solidaritatii sociale;
- orice alte masuri si actiuni care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situatii de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune sociala.
Serviciul de consiliere este oferit oricarei persoane care se confrunta cu o situatie de dificultate, indiferent de rasa, nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de orientare sexuala, de opinie sau apartenenta.
Consilierea reprezinta un serviciu de sprijin si ajutor acordat persoanelor aflate intr-o situatie de criza sau momente de schimbare care necesita o adaptare a acestora la conditii de viata cu care nu sunt familiarizati.
Consilierea isi propune urmatoarele obiective:
- dezvoltarea constiintei de sine;
- autoacceptare;
- autodezvoltare si individualizare;
- rezolvarea problemelor;
- educatie psihologica;
- dezvoltarea de abilitati sociale;
- modificare comportamentala.
In asistenta sociala consilierea reprezinta cea mai importanta metoda de interventie care se utilizeaza in procesul de ajutorare a clientului (individ, familie, grup). Este a utilizata in asistenta sociala, si in alte profesii, in vederea indrumarii indivizilor, familiilor, grupurilor catre activitati specifice.
No matching articles